En perfekt efterrättskaka, som är lite vuxen i smaken och som passar med ett glas av något starkt efter maten:
Detta behöver du:
1 liter vetemjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk kanel
1 tsk mald kryddnejlika
2 1/2 dl smör
2 dl socker
2 ägg
2 dl mörk rom
3 dl russin
3 dl torkade hela fikon
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en kakform eller ta en teflonmodell som det inte fastnar i.
Blanda samman mjöl, bakpulver, kanel och kryddnejlika i en skål.
Vispa samman smör och socker tills dess att det blir poröst och fluffigt. Rör ner äggen ett i sänder och vispa ordentligt.
Blanda romen, fikon och russin i en matberedare så att det blir verkligt finfördelat.
Rör ner romblandningen i smörblandningen. När det blandat sig vänder du ner mjölet så att du får en jämn smet.
Häll smeten i kakformen och baka ca 40 minuter. Testa med en kniv att kakan är färdig (sticker du en kniv i kakans mitt ska inget sitta kvar på kniven när du drar den tillbaka).
Låt kakan svalna innan du äter den.

Mjuk kaka på fikon, russin och rom
Publicerad av Torbjörn Berner På I Desserter | Kommentarer inaktiverade