Väldigt god sås till lamm, kyckling eller annan fetare fågel. Utomordentligt lätt att laga och den håller ett tag i kylskåp. Ursprungligen en engelsk idé, men den tar vi rakt av.
Detta behöver du till fyra personer:
2 dl persilja, hoppressad
2 dl färska myntablad, hoppressade
1 jalapeno frukt utan kärnor, grovt hackad
1/2 tsk spiskummin
2 msk pressad citron
1 tsk svartpeppar
1 tsk salt
1 msk sesamolja
2 msk olivolja
Så här gör du:
Lägg alla ingredienser i en matberedare och kör en till en fin blandning, som inte ska vara en mousse utan ska ha kvar lite känsla av bladen i små, små bitar. Smaka av om du vill ha mer krydda eller mer citron. Om du vill kan du också lägga i en handfull färsk koriander innan du kör i matberedaren..
Servera eller spara.
Passar bäst till stekt mat. Det kan vara lamm eller kyckling och det kan också vara en bra sidekick till en burgare eller kryddig korv.

Myntasås till lamm eller kyckling
Publicerad av Torbjörn Berner På I Såser | Kommentarer inaktiverade