Skriv ut recept Skriv ut recept

Trevligt tilltugg till entrédrinken. Särskilt i sällskap med en god Champagne eller Cremant. Lätt att laga också lite i förväg.
Detta behöver du:
2 matskedar smör
2 matskedar majsmjöl
250 g grekisk yoghurt
2 matskedar pressad citron

200 gram Emmentaler eller annan mildare ost i små bitar
2 matskedar riven västerbottensost
1/2 tesked kajennpeppar
1/2 tesked chilipulver
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Smält smöret i en kastrull och sänk värmen till låg. Rör in mjölet och rör till dess att det är alldeles jämnt. Lägg i yoghurten och rör till dess att den är helt blandad. Lägg i resterande ingredienser och rör till dess att såsen är helt homogen. Vill du ha den lösare i konsistens tillsätt en eller två matskedar vitt vin.
Servera med nachos eller hembakade crackers eller tunt knäckebröd som du värmt i ugnen.