Väldigt fin variant på pasta med fisk med fin syra som passar ett vin med friskt anslag.
Detta behöver du till fyra:
600 g kallrökt lax i bit utan skinn
3 msk citronjuice
1 msk olivolja
400 g Spaghetti eller Fettuccine
1 msk olivolja
3 msk kapris
3 dl riven parmesan
1 dl grovhackad persilja
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Skär laxen i små tärningar och lägg den i en skål med olivolja och citron. Salta och peppra. Blanda ordentligt och låt ligga kallt under minst 30 minuter. Rör om ibland.
Koka pastan al dente i saltat vatten. Låt därefter rinna av ordentligt direkt.
Hetta upp en stor stekpanna. Lägg i oljan och kapris och låt steka några minuter.
Blanda pastan med hälften av Parmesanen och kaprisblandningen. Blanda och lägg på tallrik. Häll resten av Parmesanen i skålen med laxen. Lägg i persiljan, lite svartpeppar och blanda.
Skeda laxen över pastan på tallriken. Servera direkt.