Pasta med kött och tomater

Mycket lättlagat och mat som passar både dem som älskar mycket mat och någon är mer försiktig. Dessutom förträffligt med vin som har mycket kraft.
Detta behöver du till fyra:
1 paket torr spaghetti
3 hg mager köttfärs
1 matsked koncentrerad oxfond
1 dl finhackad lök
3 klyftor finhackad vitlök
1 matsked torr Oregano
1 tesked salt
3 matskedar tomatpuré
1 burk hela skalade konserverade tomater, skurna i stora bitar
1 dl hyvlad parmesan
1 matsked hackade stora persiljeblad
2 matskedar olivolja
1 matsked balsamvinäger
Så här gör du:
Koka pastan i saltat vatten enligt instruktionerna på paketet. Minska med en minut och var noga med att hälla av vattnet när tiden är inne.
Medan pastan kokar värmer du upp en stekpanna och lägger olivolja i den. När det blivit varmt lägger du i lök och vitlök. Låt steka under omrörning till dess att lök och vitlök mjuknat utan att få färg. Lägg i köttet, fonden, oregano och salt. Rör om med en gaffel då och då och stek till dess att köttet inte längre är rött. Rör ner tomatpurén och balsamvinäger. Fortsätt röra och vänd ner de delade tomaterna. Sänk värmen och låt sjuda i 3 minuter.
Häll såsen över den avhällna pastan och blanda samman ordentligt. Servera direkt i djupa skålar och hyvla över parmesan och strö över lite hackad persilja.

Skriv ut recept Skriv ut recept

Månadens viner