En läcker och vacker rätt som blir perfekt med ett glas Champagne
Detta behöver du till fyra:
16 pilgrimsmusslor (finns numera också frysta i stora livsmedelsbutiker)
6 matskedar smör (används flera gånger)
2 matskedar finhackad schalottenlök
2 dl små röda kärnfria druvor (eller halverade om de är större)
1 dl finhackade russin
2 matskedar pressad citron
1 matsked rivet citronskal
1/2 dl hackad mandel
1 matsked finhackad persilja
salt och pepparSå här gör du:
Salta och peppra musslorna. Rosta de hackade mandlarna i varm torr stekpanna så att de får färg.
Smält tre matskedar smör i en stor stekpanna. Låt smöret smälta och hettas upp under ca 2 mintuer så att det börjar få färg. Lägg i pilgrimsmusslorna och stek dem 2 minuter per sida. Lägg musslorna ur pannan på en varm tallrik och täck med folie för att hålla värmen.
Smält resterande smör i samma panna utan att göra rent. Lägg i lök, russin och druvor och stek till dess att löken börjar få färg. Lägg i citronsaft och citronskal. Salta och peppra. Koka upp. Häll i det spad som runnit ur musslorna på tallriken. Ta av värmen och tillsätt mandel och persilja.
Lägg fyra musslor på varje tallrik och häll över druvsåsen.

Pilgrimsmusslor med druvor och russin
Publicerad av Torbjörn Berner På I Fisk | Kommentarer inaktiverade