Skriv ut recept Skriv ut recept

Vi har tagit fram en liten bukett av varianter på potatissallad. En enkel rätt att laga och som kan vara förberedd och serveras kall eller ljummen. Den här salladen är lämpad som tillbehör till kraftigare korvar eller en rostbiff eller pastrami i skivor.
Detta behöver du:
1 kg oskalad men sköljd potatis, gärna färskpotatis eller lite mindre storlek på potatisen
1 dl finhackade soltorkade tomater som legat i olja
1 dl hackad purjolök
1/2 dl små kapris
1 dl svarta oliver utan kärna
1/2 dl stekt finhackad bacon eller rökt sidfläsk
1 dl olja
1/2 dl spad från kaprisen
1 tesked salt
1/2 tesked grovmalen svartpeppar
2 dl grovhackad ruccola sallad
Så här gör du:
Blanda samman oljan med spadet från kaprisen och salt och peppar. Koka potatisen så att den blir mjuk men inte faller sönder. Skölj ordentligt i kallt vatten direkt efter kokningen så att du avbryter processen. Dela potatisarna i fyra delar.
Lägg alla ingredienserna i en salladsskål. Häll över oljeblandningen. Blanda ordentligt. Låt stå i kylen och vänd då och då så att dressingen absorberas i salladen. Vid serveringen vänder lägger du i ruccolan och vänder försiktigt ner den. Servera med en kraftig korv eller kryddig rostbiff.