Extremt lättlagat och snabbt. Ändå fungerar det strålande att bjuda på.
Detta behöver du till fyra:
1 paket färdig pajdeg
150 gram rökt lav, som du hackat
150 gram riven Gruyere ost eller annan smakstark hårdost
4 ägg
2 msk riven pepparrot
2 1/2 dl vispgrädde
salt och peppar
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Sprid ut pajdegen i en pajform så att det räcker hela vägen upp på kanterna.
Baka den tomma pajdegen 10 minuter mitt i ugnen.
Vispa samman ägg, pepparrot och grädde och smaka av med salt och peppar.
Sprid därefter laxen jämnt över botten i pajformen. Därefter sprider du ut den rivna osten. Häll över äggblandningen. Baka mitt i ugnen i 45 minuter. Testa om det är färdigt genom att sticka ner en vass kniv i mitten. Fastnar ingen på kniven när du drar upp den så är det färdigt. Ta ur ugnen och vänta tio minuter innan du serverar.

Quiche på rökt lax och ost
Publicerad av Torbjörn Berner På I Fisk,Sallad m.m.,Smårätter/tilltugg | Kommentarer inaktiverade