Skriv ut recept Skriv ut recept

Rådjursfilé med kantareller

Ett mycket användbart recept som kan tillämpas också på annat vilt som älg och hjort. Enkelt att laga och snyggt att se på när du monterat det.

Detta behöver du till fyra:
800 g rådjursfilé
200 g kantareller
2 huvuden broccoli
100 g smör
olivolja
salt och peppar
1 matsked koncentrerad kycklingfond
1 matsked finhackad färsk rosmarin
1 citron
1 liten knippa persilja

Så här gör du:
Putsa av filén ordentligt. Salta, peppra ock krydda med rosmarin runt om. Lägg lite smör och olivolja i en varm stekpanna och låt det bli varmt. Lägg i den hela rådjursfilén och låt den steka i ca 12 minuter medan du vänder den ofta så att den får färg runt om. Slå in köttet i aluminiumfolie och låt den vila i ca 15 minuter.
Rensa broccolin och dela den i mindre delar.
Lägg lite smör i stekpannan där du stekte rådjuret. Lägg i svampen och låt steka ca fem minuter. Salta och peppra. Ta svampen ur pannan och håll den varm.
Lägg lite smör i pannan och lägg i broccolibitarna.
Pressa över pressad citron, lägg i fonden och strö över hackad persilja. Stek till dess att broccolin mjuknar.
Skär köttet i skivor. Montera på en tallrik kantarellerna med skivor av köttet, den stekta broccolin.