Skriv ut recept Skriv ut recept

Räktoast

Ett litet lyxigt tillbehör till fördrinken eller som mellanmål.

Det här behöver du till 4 personer:
4 skivor vitt bröd  utan kanter
150 gram smör
1/4 vaniljstång som du skrapat ur vaniljen ur och sedan sparar skalet
1 1/2 dl färsk majonnäs
1/2 dl finhackad dill
1 matsked pressad citron
500 gram nyskalade färska räkor
4 msk löjrom eller laxrom

Dillkvist till dekoration

Så här gör du:
Skala räkorna och håll dem kalla.
Smält smöret och lägg den urskrapade vaniljen plus vaniljstången i smöret. Låt sjuda till dess att smöret blivit lejonbrunt. Ta bort vaniljstången.
Pensla brödskivorna på ena sidan med smöret så att det fördelas jämnt. Stek därefter brödskivorna på båda sidor så att det får en spröd yta och lite färg.
Blanda samman majonnäsen med pressad citron och dill. Vänd ner de skalade räkorna i majonnäsen.
Placera räkröran i ett vackert torn på toasten och dekorera med en sked rom och en dillkvist.