En smakrik curry på räkor som är lätt att laga.
Det här behöver du:
2 matskedar olivolja
1 msk mjöl
1 finhackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
1 tesked riven ingefära
2 teskedar spiskummin
1 1/2 tesked gurkmeja
1 tesked paprikapulver
1/2 tesked chili pulver
1 burk krossade tomater
2 1/2 dl kokosmjölk
1 tesked salt
3 hg skalade räkor
färsk koriander
Ris att äta till
Så här gör du:
Värm upp pannan till medelvärme och hetta upp oljan och rör ner mjölet. Lägg i löken och låt fräsa den i 3 minuter under omrörning. Den ska bli mjuk men inte brun. Lägg i vitlök, ingefära, kummin, gurkmeja, paprika och chilipulver. Låt det koka upp under omrörning i en minut. Lägg i tomater, kokosmjölk och salt och låt sjuda i 8 minuter. Tag curryn av spisen och lägg i de skalade räkorna och den hackade koriandern. Servera med ris eller en sallad.

Räkcurry
Publicerad av Torbjörn Berner På I Fisk | Kommentarer inaktiverade