Skriv ut recept Skriv ut recept

En mycket lätt lagad och smakrik räkrätt, som fungerar med pasta, en sallad eller som en egen räksallad. Såsen är supernyttig och fungerar både som dressing eller pastasås.
Detta behöver du till fyra:
2 matskedar olivolja
5 cm skalad ingefära  skuren i lövtunna skivor
5 stora bananschalottenlökar, skalade i tunna skivor
1 röd pepparfrukt, skuren i tunna skivor utan kärnor
1 tesked rosépeppar
1 tesked sesamolja
1 matsked koncentrerad fiskfond
2 dl torrt vitt vin
1 dl hackad persilja
2 matskedar pressad lime
5 hg skalade räkor
salt och peppar efter smak
limeskivor till serveringen
pasta eller en grön sallad
Så här gör du:
Har du pasta så koka den enligt instruktionen på paketet.
Hetta upp olivoljan och sesamoljan i en stor stekpanna. Lägg i löken, ingefäran, rosépepparn och pepparfrukten. Stek under omrörning till dess att löken och ingefäran börjar få färg. Lägg i räkorna och persiljan och blanda samman.  Lägg i lime, fiskfond och vitt vin och koka upp.
Smaka av med salt och peppar.
Häll bort vattnet från pastan och låt ånga torr.
Häll räkorna i den färdiga varma pastan och blanda snabbt samman. Låt vila ett par minuter och vänd runt ett par gånger.
Servera sedan direkt med några skivor lime