- Vinklubben Tre Kronor - https://www.trekronorvin.se - Skriv ut recept Skriv ut recept

Laxsallad

Detta är en utmärkt rätt där du kan använda grillad lax som blivit över eller om du kokt lax och inte allt gått åt. Fast det går ju utmärkt att koka upp en bit lax också. Receptet är enkelt och nyckeln till framgång heter hackad färsk dill.
Detta behöver du:
300 gram lax, hackad i små bitar (grillad eller kokt, gärna rester)
2 1/2 dl selleristjälkar finhackade
1 dl finhackad vårlök
2 matskedar finhackad färsk dill
dressing
2 matskedar naturell yoghurt
2 matskedar god majonnäs
1 tesked selleri frön
3 teskedar citronsaft
1 tesked salt
Så här gör du:
Dela upp laxen i bitar.  Lägg i selleri, vårlök, spenat och dill och blanda samman.
Blanda alla ingredienserna i dressingen. Häll dressingen över salladen och blanda väl. Kyl under minst 30 minuter, helst minst en timma.