Skriv ut recept Skriv ut recept

Detta är en utmärkt rätt där du kan använda grillad lax som blivit över eller om du kokt lax och inte allt gått åt. Fast det går ju utmärkt att koka upp en bit lax också. Receptet är enkelt och nyckeln till framgång heter hackad färsk dill. Otroligt bra med ett fylligt vitt vin.
Detta behöver du:
300 gram lax (grillad eller kokt, gärna rester)
2 1/2 dl selleristjälkar skurna i 1/2 cm långa bitar
1 dl hackad vårlök
2 dl färsk spenat
2 matskedar finhackad färsk dill
dressing
2 matskedar naturell youghurt
2 matskedar god majonnäs
3 teskedar citronsaft
1 tesked salt
Så här gör du:
Dela upp laxen i bitar. Ta inte för små bitar eftersom laxen går sönder när du blandar samman salladen. Lägg i selleri, vårlök, spenat och dill och blanda samman.
Blanda alla ingredienserna i dressingen. Häll försiktigt över salladen och blanda utan att överblanda. Kyl under minst 30 minuter, helst minst en timma.