Klassiskt, lättlagat och gott.
Det här behöver du till fyra:
400 g spaghetti
4 ägg till såsen
4 äggulor till serveringen
2 dl vispgrädde
150 g sidfläsk eller rökt skinka
150 g parmesanost, riven
salt
svartpeppar
Så här gör du:
Skär sidfläsket/skinkan i strimlor.
Koka upp rikligt med saltat vatten.
Stek fläsket/skinkan i lite olja i en stor stekpanna så att det får färg.
Blanda 4 hela ägg med grädden, parmesan och salt och peppar i en skål.
Koka pastan 2 minuter mindre än som står på paketet. Låt den rinna av ordentligt. Häll pastan i stekpannan med fläsket. Häll i gräddsåsen och blanda ordentligt. Låt sjuda tillsammans i ett par minuter.
Servera på tallrik strö på lite svartpeppar och placera en äggula på varje portion. Du kan servera lite extra Parmesan vid bordet om du gillar det.

Spaghetti Carbonara
Publicerad av Torbjörn Berner På I pasta | Kommentarer inaktiverade