Otroligt lättlagad och god rätt, som passar förträffligt med en smakrik Cremant eller Champagne. Så lätt förvandlar du vardagsmat till festmat.
Detta behöver du till fyra:
1/2 kg spaghetti eller linguine
salt
1 1/2 dl smör
2 schalottenlökar, finhackade
5 vitlöksklyftor, finhackade
1 matsked kantarellfond
1/2 tesked mald rosépeppar och mer till serveringen
3 dl Cremant
3 dl riven parmesan och mer till serveringen
generöst med hackad persilja till serveringen.
Så här gör du:
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Lägg i pastan. Följ kokanvisningarna på paketet.
Smält smöret i en stor kastrull. När smöret smält sänker du temperaturen och lägger i lök, vitlök, 1/2 tesked salt, fonden och de malda rosépepparkornen. Stek under omrörning i 2-3 minuter.
Häll i Cremanten och låt koka upp. Lägg i 1 dl av det stärkelserika pastavattnet när det kokar. Låt koka samman i fem minuter.
När pastan är färdigkokt häller du bort allt vatten och lägger pastan i kastrullen med såsen. Vänd om så att pastan blir helt täckt. Ta bort från värmen och vänd ner osten i pastan. Se till att osten är jämnt fördelad i pastan.
Fördela pastan i portionsskålar. Toppa med lite extra ost, lite rosépeppar och en handfull hackad persilja.
Servera direkt.