Skriv ut recept Skriv ut recept

En utmärkt rätt under våren, men om du har frysta rabarber fungerar det lika bra.
Det här behöver du till fyra:
4 kycklinglår och 4 kycklingben
1 msk salt
1 tsk svartpeppar
5 timjankvistar
2 msk olivolja
1 bunt vårlök, det vita och ljusgröna skuret i tunna strimlor. Hacka det gröna och spara som dekor.
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 1/2 dl torrt vitt vin
4 hg rabarber,skalad och skuren i 2 cm långa bitar
2 msk smör i små bitar
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Torka kycklingbitarna torra med hushållspapper och salta och peppra runt om.
LÄgg kycklingen i en stor skål och placera timjankvistarna ovanpå. Täck med plast och låt stå kallt minst en timma, gärna över natten.
Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Ta bort timjan från kycklingen och spara den. Stek kycklingen så att den får färg runt om. Det tar ca 10 minuter. Lägg kycklingbitarna på ett fat.
Sänk värmen till medium. Lägg i vårlöken och stek den mjuk. Lägg därefter i den hackade vitlöken och timjankvistarna och låt steka ytterligare två minuter. Häll i vinet och skrapa upp vad som eventuellt fastnat i botten. Lägg i rabarbern och salta och peppra lätt. Lägg tillbaka kycklingen och låt sjuda i såsen ca 20 minuter. Lägg upp kycklingen på varma serveringstallrikar. Ta bort timjankvistarna. Vispa ner smöret i såsen. Låt den sjuda så att den tjocknar en aning. Smaka av om du vill ha mer salt. Häll såsen med sked över kycklingen och dekorera med lite hackad vårlök.