Skriv ut recept Skriv ut recept

Huvudrollen i den här rätten är senapscremen. Den får en syra och lätt sötma som lyfter fisken till nya höjder. Dessutom blir ett bra rött vin rättens bästa vän.
Detta behöver du till fyra:
4 laxfiléer med skinnet kvar
grovsalt och svartpeppar
smör att steka i
1 dl dijonsenap
2 matskedar grovkrossade senapsfrön
3 dl majonäs
12 cl Gammeldansk alt. Jägermeister/Underberg
1 tesked koncentrerad kycklingfond
Persilja, finhackad (valfritt)
Så här gör du:
Salta och peppra laxen runt om.
Hetta upp smör i en stekpanna. Stek laxen med skinnsidan upp till dess att laxen får färg. Vänd den sedan och stek med skinnsidan ner med hög värme i 7 minuter.
Ta av laxen och låt den ligga i aluminiumfolie i fem minuter.
Blanda samman alla ingredienserna till senapscremen. Smaka av med salt om du känner att det behövs. Vill du inte ha persilja i så fungerar det också. Det blir också lättare att spara om du inte har persiljan i. Ät laxen med skinnet kvar. Det smörstekta skinnet är en delikatess som du absolut ska äta också.