Lättlagad och god vegetarisk rätt.
Detta behöver du till fyra:
2 matskedar olivolja
2 schalottenlökar, finhackade
400 g svamp (champinjoner går lika bra som kantareller)
2 matskedar kantarellfond
1 matsked balsamvinäger
1 matsked mörk rom eller cognac
1/2 tesked salt
1/2 tesked svartpeppar
1 dl vitt vin
1 dl vispgrädde
2 matskedar hackad persilja
Penne pasta efter aptit
Parmesan att riva efter serveringen
Så här gör du:
Koka pastan efter instruktionerna på förpackningen. Häll av vattnet direkt när tiden är inne och vänd runt pastan med en matsked olivolja,
Värm upp en stekpanna och lägg i en matsked olivolja. Lägg i löken och låt den mjukna utan att få färg. Det tar bara en minut.
Lägg i svampen med fond, balsamvinäger, rom, salt och peppar och stek den till dess att den mjuknar. Det tar ca fem minuter.
Lägg i vinet och fortsätt koka i ett par minuter. Lägg i grädde och persilja.
Koka samman i ett par minuter så att såsen tjocknar något.
Blanda den färdiga pastan med svampsåsen och servera. Om du vill kan du riva över lite parmesan på tallriken.

Svamppasta
Publicerad av Torbjörn Berner På I pasta,Sallad m.m.,Vegetariskt | Kommentarer inaktiverade