Perfekt mat med ett kraftigt rött vin. Just vad du behöver när du känner för klassiska smaker och en kväll hemma.
Detta behöver du till fyra:
2 teskedar grovmalen svartpeppar
1/2 kg biffkött skuret i tärningar
2 matskedar Worcestershire sås
1 matsked mörk rom eller cognac
2 teskedar soja
1 tesked sesamolja
2 matskedar olivolja
3 vitlöksklyftor, skalade och skurna i lövtunna skivor
1 röd paprika rensad och skuren i tunna små skivor
1 gul lök, fint hackad
salt efter smak
Så här gör du:
Lägg biffköttet i en stor skål. Lägg i 3/4 av pepparn. Häll i Worcestershire sås, Rom, soja, salt och sesamolja. Blanda runt ordentligt och låt vila i rumstemperatur en timma.
Hetta upp en stekpanna. Lägg i oljan och så snart den blivit het lägger du i köttet. Spara eventuell marinad som är över till senare. Vänd runt köttet.
När köttet börjar få färg lägger du i vitlök, paprika och lök. Fortsatt att vända runt köttet. Häll på resterande marinad och stek under omrörning till dess att löken mjuknat. Ta köttet ur pannan och sila såsen.
Servera direkt och strö över lite av den resterande pepparn och lite av såsen.

Svartpeppar biff
Publicerad av Torbjörn Berner På I Kött | Kommentarer inaktiverade