Du serverar den alldeles som Carpaccio och med spännande tillbehör som vattenmelon och granatäpple.
Detta behöver du till fyra:
600 g laxfilé utan skinn och ben
2 dl sötsur kinesisk chilisås
1 /2 dl olivolja
1/2 dl limesaft
det rivna skalet av en lime
1 tsk salt
1 tsk socker
Tillbehör:
Vattenmelon i små bitar utan kärnor
Granatäppelkärnor, som du först sköljt i iskallt vatten.
Hela stora kaprisfrukter
Så här gör du:
Blanda samman alla ingredienser i marinaden. Lägg laxbiten i en plastpåse och häll över marinaden.
Låt vila i kylskåp i ett dygn
Ta fisken ur påsen och spara marinaden
Skiva laxen i tunna skivor. Lägg upp den på tallrik och häll över lite av marinaden. Placera ut melonbitar och granatäppelkärnor. Servera med lite rostat bröd.

Sweet Chili marinerad lax
Publicerad av Torbjörn Berner På I Fisk,Sallad m.m.,Smårätter/tilltugg | Kommentarer inaktiverade