Hä får du receptet på en alldeles underbar Thailändsk s.k. ”curry” som du kan använda till fisk, kött eller skaldjur. Gör såsen separat och grilla eller wooka kött/fågel/fisk och lägg i såsen efteråt.
Detta behöver du:
2 skalade schalottenlökar
1 tumstor skalad ingefära
3 stora vitlöksklyftor
1 tesked koriander torkad
1 tesked kummin
1/4 tesked muskot
3 matskedar koncentrerad fond beroende på vad du ska ha i; kycklingfond till fågel, oxfond till kött, fiskfond till fisk och skaldjur och grönsaksfond till en grönsakscurry.
1 tesked torkad gurkmeja
1 matsked brunt farin
1 stor burk kokosmjölk
1 matsked färsk limejuice
1 matsked tomtpasta blandad med 1 tesked socker
Så här gör du:
Otroligt nog……..lägg alla ingredienser i en matberedare och blanda samman ordentligt. Därefter kompletterar du med wookade grönsaker i bitar och ditt innehåll av kött/fisk/fågel. Dekorera med kryddgrönt som bladpersilja.

Thailändsk grundsås
Publicerad av Torbjörn Berner På I Såser | Kommentarer inaktiverade