Skriv ut recept Skriv ut recept

Mycket smaker och en härlig värme som påminner om en resa till Thailand.
Detta behöver du till fyra personer:
1 matsked jordnötsolja
1 matsked hackat citrongräs
1 matsked finhackad ingefära
1 matsked finhackad vitlök
1 gul lök skuren i tunna skivor på längden (lökringar)
3 små pepparfrukter (starka), finhackade
1/2 dl röd curry pasta
1 burk kokosmjölk
1/2 kg skalad tärnad potatis
1 matsked brunt socker
2 dl tärnad färsk ananas
2 ankbröst skurna i tunna skivor
2 matskedar pressad lime
1/2 dl grovt hackad koriander
salt efter smak
Så här gör du:
Värm upp jordnötsoljan i en stor stekpanna. När oljan är varm lägg i citrongräs, ingefära och vitlök och rör om under ca 1 minut. Lägg i löken och pepparfrukterna. Rör om under ytterligare en minut. Blanda i curry pastan. Rör om under 2 minuter. Lägg i kokosmjölken och rör ordentligt så att det blandar sig. Fyll den tomma burken med kokosmjölk med vatten och häll i det också. Tillsätt potatisen och låt sjuda i 20 minuter.
Lägg i ananas och socker. När sockret löst sig smakar du av med salt. Låt sjuda ett par minuter. Lägg sedan i ankbröstet i skivor. Ankbrösten kommer att avge vätska när de kokas. Rör in den köttsaften och vänd ner koriander och lime saften. Ta bort från värmen och servera omedelbart med ris.