Vi lyfter den klassiska rätten skapad av Tore Wretman för Operakällaren en liten extra bit med musslor och lite fond. Servera på stekt bröd.
Detta behöver du till sex:
6 skivor vitt bröd
100 g smör
3 dl skalade räkor
2 dl majonnäs
1 dl hackade musslor i vatten. Hacka fint!
1 dl hackad gräslök
1 tesked koncentrerad skaldjursfond
salt och peppar efter smak
Längre gräslökstrån till dekoration
Så här gör du:
Bred smör å ena sidan av dina brödskivor. Stek dem i varm panna med smörsidan ner och sedan den andra sidan så att brödet får färg på båda sidorna.
Blanda samman alla ingredienserna i röran och smaka av med salt och peppar:
Lägg röran på bröden och dekorera med strån av gräslök.

Toast Skagen delux med musslor
Publicerad av Torbjörn Berner På I Sallad m.m. | Kommentarer inaktiverade