Enkel och god vegetarisk rätt som du kan äta som självständig måltid eller som tiillbehör till fisk eller kött. Lätt att göra och mycket goda smaker.
Detta behöver du:
2 stora zucchini som du skär på hälften på längden och sedan skivar i halvcentimeter tjocka halvmåneskivor.
1 gul lök skalad, halverad och sedan skivad i lövtunna skivor
1 burk krossade tomater där du silar bort så mycket vatten som möjligt
1 dl grönsaksfond (Blanda 3 cl koncentrat med 7 clvitt vin)
2 finhackade vitlöksklyftor
Olivolja och en ugnspanna typ teflon som det inte fastnar i1 dl riven smakrik ost typ Kvibille Cheddar
2 matskedar ströbröd
1/2 tesked oregano
1/2 tesked basilika
1 kryddmåt nymald svartpepar
1 tesked finhackad persilja
salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Pensla en ugnsform med lite olivolja. I en medelstor skål blandar du ströbröd, ost, kryddor och lite salt (tänk på att grönsaksfonden också är salt). Lägg zucchini skivorna i botten av skålen jämnt placerade. Toppa med löken. Blanda i en skål tomater, fond och vitlök och häll över zucchini och lök. Strö försiktigt över ost och ströbrödsröran och droppa över olivolja. Täck med folie eller lock och baka i ugnen i ca 45 minuter eller till dess zucchinin är mjuk.

Tomat och zuccini gratäng
Publicerad av Torbjörn Berner På I Sallad m.m. | Inga kommentarer