En lika enkel som läcker rätt. Och naturligtvis tar du ett gott vin till. Vi lovar att du blir nöjd och glad.
Det här behöver du till 4 personer:
4 bitar torskfilé utan skinn och ben
1 matsked olivolja
400 g hackade tomater på burk (en burk)
1 hackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
1/2 dl vitt portvin, madeira eller sör sherry
färsk timjan
1 matsked soja
salt och peppar
potatis att koka och pressa
Så här gör du:
Värm oljan i stekpanna. Lägg i lök och vitlök och låt bryna 5-8 minuter så att löken får lite färg. Rör ner tomater, sött vin, timjan och soja. Få det att koka upp och sedan sjuda i fem minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg i torsken och låt sjuda försiktigt under lock i 8-10 minuter till dess att torsken klyftar sig.
Servera med pressad potatis och kanske en grön sallad.