En förträfflig rätt till sommaren. Både som tillbehör till det grillade och som en tilltugg till ett glas svalt vitt vin på eftermiddagen. Otroligt lätt att göra, bara du gör det i rätt ordning.
Detta behöver du till fyra:
4 matskedar olivolja
1 matsked balsamvinäger
3 finhackade vitlöksklyftor
1/2 tesked salt
1/4 tesked svartpeppar
2 dl grekisk yoghurt
2 dl gräddfil
2 gurkor, skalade och urkärnade och fint hackade
1/2 dl finhackad färsk dill
Så här gör du:
Lägg olivolja, vinäger, vitlök, salt och peppar i en matberedare. Kör på hög hastighet till dess att saltet löst sig och allt blivit som en trögflytande dressing. Blanda i en skål samman yoghurt och gräddfil. Blanda ordentligt. Rör ner oljeblandningen i yoghurten. Se till att det blandar sig helt. Lägg i den finhackade gurkan och dillen och vänd ner till dess att allt blivit jämnt fördelat. Ställ kallt minst 2 timmar innan du serverar den. Ska du ta det som tilltugg så bryt bitar av pitabröd .

Tzatziki med dilltoner
Publicerad av Torbjörn Berner På I Såser | Inga kommentarer