Skriv ut recept Skriv ut recept

Härlig och nyttig fiskrätt med mycket smak. Lätt att laga.
Detta behöver du till fyra:
4 portionsbitar torskfilé
olivolja att steka fisken i
salt och peppar till torsken
2 msk smör
1 msk sesamolja
2 schalottenlökar, finhackade
4 vitlöksklyftor, pressade
3 dl fet kokosmjölk
2 msk pressad citron
1 tsk dijonsenap
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 kryddmått kajennpeppar
1 dl ströbröd
hackad persilja till serveringen
citronklyftor till serveringen
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en ugnsfast form med olivolja.
Torka av fisken med hushållspapper. Salta och peppra därefter runt om och lägg i ugnsfatet.
Hetta upp smöret i en stekpanna tillsammans med sesamoljan. Lägg i löken och vitlöken och stek i två minuter. Lägg i kokosmjölk, pressad citron, senap, salt, peppar och kajennpeppar. Blanda ordentligt och stäng av värmen.
Strö ströbröd över fisken.
Häll några skedar av såsen på varje fisk på ströbrödet. Häll resten runt om fiskfiléerna.
Stoppa mitt i ugnen och baka i 20 minuter. Servera med hackad persilja och citronklyftor. Gärna en grön sallad.