Ugnsbakad kyckling med blåbärsreduktion

Ett lite annorlunda sätt att laga kyckling på som ger mycket extra smak till kycklingen.
Detta behöver du till fyra:
Blåbärssåsen
3 dl frysta blåbär
1 dl äppel vinäger
1 tesked honung
1/2 tesked kanel

1/2 dl vitt vin
salt och peppar efter smak
Kycklingen
Fyra portionsbitar av kyckling med skinn och ben kvar
2 dl mellanmjölk
1/2 dl pressad citron
1 tesked salt
1/2 tesked svartpeppar
en nypa kajennpeppar
2 matskedar rapsolja
Hackad färsk persilja
Så här gör du såsen:
Lägg alla ingredienserna i en liten kastrull. Koka upp och sätt ner värmen. Rör då och då under 30 minuter till dess att blåbärssåsen tjocknat. Håll såsen varm till dess att den ska serveras.
Så här gör du kycklingen:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda samma mjölk och pressad citron. Låt stå kallt fem minuter. Lägg därefter kycklingbitarna i mjölkblandningen och ställ kallt åtminstone fyra timmar, men gärna över natten.
Häll bort mjölken och låt kycklingen rinna av. Salta och peppra. ge en nypa kajennpeppar.
Hetta upp rapsoljan i en stekpanna som tål att stå i ugnen. Stek med skinnsidan ner i 8 minuter. Vänd därefter och stek undersidan i 4 minuter.
Sätt in stekpannan i ugnen i 25 minuter eller till dess att kycklingen är genomstekt.
Låt kycklingen vila fem minuter innan serveringen. Skeda över blåbärssås och strö över färsk persilja.
Servera med ris eller en god sallad.

Skriv ut recept Skriv ut recept

Månadens viner