Skriv ut recept Skriv ut recept

En lättlagad och behaglig rätt som du gärna bjuder på. Alla vi känner älskar den.
Detta behöver du till fyra hungriga:
2 matskedar olivolja
8 mindre kycklingfiléer utan skinn och ben
200 g mozzarella i tunna skivor
8 tunna skivor prosciutto (italiensk lufttorkad skinka)
1/2 l små körsbärstomater
1 matsked balsamvinäger
1 tesked salt
1 tesked oregano
färsk timjan till serveringen
servera med potatismos
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader
Lägg en matsked olivolja i en varm stekpanna. Stek kycklingen gyllenbrun på båda sidor. Det tar ca 3 minuter per sida. Ställ åt sidan.
Lägg i en matsked olja i stekpannan utan att göra den ren. Lägg i körsbärstomaterna hela. Stek tills dess att de spricker. Tillsätt då balsamvinäger, oregano och salt. Rör om. Ställ åt sidan.
Placera en skiva mozzarella på varje kycklingfilé. Rulla en skiva prosciutto runt kycklingfilén och osten. Bind med snöre om det behövs. Häll tomatröran i botten av en ugnsfast form. Placera kycklingfiléerna ovanpå tomaten och ställ mitt i ugnen. Låt baka ca 20 minuter. Då ska osten ha fått lite färg. Servera direkt med gott potatismos.