Klassisk vardagsmat, som numera blivit lyxstämplad när också torsken fått ”finstämpel”.
Utomordentligt lättlagat.
Det här behöver du till fyra:
600 g torskfilé
150 g smör
1 kg körsbärstomater i halvor
2 citroner i skivor
saften från två citroner
rikligt med finhackad persilja
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret och blanda det med citronsaften
Salta och peppra fisken.
Placera torskfiléerna i ett smort ugnsfast fat.
Placera ut tomathalvorna runt fisken
Häll över smörblandningen
Placera mitt i ugnen och baka i 30 minuter.
Ös fisken med smörblandningen var tionde minut.
Ta fisken ur ugnen och strö över persilja och lägg på nyskurna citronskivor.
Servera med en sallad eller en färsk potatis. Servera det smälta citronsmöret som sås separat.