Lättlagad och trevlig rätt som fungerar utmärkt som både förrätt och huvudrätt.
Detta behöver du till fyra
2 matskedar olivolja
2 jalapenos, utan frön och finhackade
1 medelstor gul lök, skalad och finhackad
3 vitlöksklyftor, skalade och skurna i tunna skivor
1/2 kg sparrispotatis (går med annan smakrik potatis), grovt hackad
salt
1 dl torrt vitt vin med två teskedar koncentrerad skaldjursfond
1/2 kg nyskalade räkor
2 dl mozzarella, hackad fint
1 matsked hackad färsk koriander
1 matsked lime juice
svartpeppar
Så här gör du:
Värm ugnen till 225 grader
Hetta upp oljan i en stekpanna som kan ställas i ugnen. Lägg i jalapenon och löken. Stek ca 5 minuter till dess att löken börjar få färg. Lägg i vitlöken och stek en minut till.
Reducera värmen. Lägg i potatisen och stek i tio minuter. Rör om då och då. Salta över röran
Tillsätt vinet med fonden och rör om.
Vänd ner osten och räkorna och ställ i ugnen i tio minuter.
Ta ut pannan ur ugnen. Alldeles innan serveringen vänder du ner koriandern, pressar lite limejuice över och tar några tag med pepparkvarnen.

Ugnsbakade räkor
Publicerad av Torbjörn Berner På I Fisk | Inga kommentarer