- Vinklubben Tre Kronor - https://www.trekronorvin.se - Skriv ut recept Skriv ut recept

Ugnsbakade torskbitar med dippsås

Mycket lättlagad rätt som blir ett perfekt tillbehör till ett glas vin innan maten eller bara som smårätt om du får oväntat besök.
Detta behöver du till fyra:
6 hg benfri torsk, skuren i 2 cm stora tärningar
2 dl ströbröd
1 dl riven parmesan
1 dl vetemjöl
2 ägg, vispade
1 tsk salt
Till såsen:
3 dl majonnäs
2 msk tomatpuré
1 msk pressad citron
1 msk het chilisås
2 vitlöksklyftor, pressade
salt och peppar efter smak
Olja att steka i
Så här gör du:
Blanda först samman ingredienserna till såsen och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna
Blanda samman ströbröd med parmesanen i en skål
Lägg mjöl i ens kål och ägget i en annan.
Doppa fiskbitarna först i mjöl, så att de blir vita runt om. Doppa därefter i ägget och sist i blandningen av ströbröd och parmesan.
Stek fiskbitarna direkt 3 minuter per sida. Lägg på lite hushållspapper för att svalna något.
Servera direkt med kalla sås.