Skriv ut recept Skriv ut recept

En riktigt läcker liten sak som passar utmärkt till ett glas Cremant eller Champagne serverad som entré eller tilltugg i eleganta små glas. Lätt att göra och vacker att se på.
Detta behöver du:
2 stora gröna gurkor, finhackade.
3 skivor vitt bröd med kanten borttagen
1 1/2 dl uppvärmt vatten
3 vitlöksklyftor
1 liten purjolök, finhackad
1/2 dl vitvins eller sherry vinäger
1 tesked citronsaft
1/2 dl mandel, skivad och rostad lätt
3/4 tesked salt
3 matskedar olivolja
1 1/2 dl gröna druvor i halvor
Så här gör du:
Spara 2 1/2 dl finhackad gurka för serveringen. Lägg brödet i vattnet så att det blir alldeles mjukt och genomvätat. Dettar ca 2 minuter. Lägg det våta brödet, dresten av gurkan, vitlök, hälften av den hackade purjolöken, vinäger, citronsaft, mandel salt och olivolja i en matberedare och kör till dess att gurkan är alldeles utan bitar. Det tar drygt en minut. Smaka av och se om du vill ha mer vinäger och salt.
Till serveringen blandar du den passerade soppan med resten av den finhackade gurken, löken och druvhalvorna. Servera kall i vacker skål eller i glas.