Enkel mat, som kan fungera både som mellanmål, lunch eller nattmat. Festligt sätt att krydda upp dina korvar och göra en osötad ketchup som gör att du kan njuta av ett glas vin med korvarna.
Det här behöver du till fyra:
Dina favoritkorvar till fyra personer
100 g smör
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 gul lök, finhackad
1 kvist timjan
1 kvist rosmarin
1 tsk salt
till ketchup:
250 g passerade tomater
1 tsk kanel
1 kryddmått curry
1 msk tomatpuré
1 tsk svartpeppar
6 droppar pirripirri
1 msk pressad citron
Så här gör du:
sätt ugnen på 150 grader
Smält smöret i en stekpanna
Lägg i lök och vitlök och stek den mjuk
Lägg i timjan, rosmarin och salt. Låt det steka samman 3-4 minuter
Lägg i korvarna på medelvärme och stek dem heta, utan att de spricker. Vänd då och då.
Efter ca 10 minuter tar du korven ur pannan och lägger den i ugnen.
Häll ingredienserna till såsen i pannan där du stekt korven med alla kryddor mm kvar.
Rör samman och kör därefter i blender eller matberedare till en slät ketchup.
Servera de heta korvarna med din hemgjorda ketchup och kanske en potatissallad eller en grön sallad vid sidan.