- Vinklubben Tre Kronor - https://www.trekronorvin.se - Skriv ut recept Skriv ut recept

Carpaccio på zucchini

En mycket trevlig vegetarisk förrätt som är både nyttig och god. Dessutom ser den härligt inbjudande ut. För en extra spännande arom kan du byta ut den krämiga fetaosten mot smakrik parmesan.
Detta behöver du till fyra:
2 zucchini frukter
4 vitlöksklyftor i mycket tunna skivor
pressad saft av en citron
3 msk olivolja
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 msk valnötter, krossade
2 msk små dillkvistar

1 dl smulad fetaost eller riven parmesan
Så här gör du:
Skiva zucchinin på tvären i supertunna skivor med en osthyvel eller en potatisskalare (på finare restaurangspråk brukar man kalla det en mandolin).
Lägg plastfolie på ett stort uppläggningsfat upp på kanterna. Tillräckligt mycket för att knyta ihop.
Placera ett lager med zucchiniskivor. Placera ut vitlöksskivor på zucchinin. Lägg ett nytt lager på vitlöken. Placera nya vitlöksskivor, mer zucchini till dess att det är slut.
Blanda samman citron, olivolja, salt och peppar. Häll dressingen över zucchinin. Vik ihop plastfolien så att du får ett litet paket.
Ställ åt sidan i en timma. Vänd paketet upp och ner var femtonde minut.
rosta valnötterna i en torr stekpanna.
Ta zucchinin ur plasten och häll dressingen försiktigt i en liten skål. Ta skivorna en i sänder och ta bort vitlöksskivorna och lägg zucchinin på portionstallrikar. Strö över valnötter. Droppa över den sparade dressingen. Salta och peppra. Strö över dill och fetaost eller parmesan. Servera.