Läckert, lätt och snyggt. Superbra tillbehör till grillat eller kokt. Blir också en fin liten förrätt.
Detta behöver du till fyra personer:
3oo g färska champinjoner, som du borstat och rensat
3 dl ruccola sallad
1/2 dl olivolja
1/2 tesked vit tryffelolja
saften från en halv citron
En bit parmesan att hyvla
salt
peppar
Så här gör du:
Skär svampen i lövtunna skivor med en väldigt vass kniv. Placera skivorna på en tallrik i ett lager så att det täcker så bra som möjligt.
Blanda olja, tryffelolja och citron. Lägg i lite salt när du rör om den.
Salta och peppra lätt på svampen. Lägg ut salladen mitt på tallriken. Hyvla över generöst med parmesan. Drissla över dressingen och servera.

Champinjon carpaccio
Publicerad av Torbjörn Berner På I Sallad m.m.,Vegetariskt | Inga kommentarer