Har du en pajform är detta en lättlagad lyxdessert. Bara följ receptet så blir det bra.
Detta behöver du till fyra:
Till degen:
250 g vetemjöl
50 g pudersocker
135 g saltat smör
1 ägg, vispat
3 msk kall mjölk
lite salt
Till fyllningen:
2 dl vispgrädde
200 g saltat smör
1 msk socker
200 g 75% mörk choklad, bruten i små bitar
Rivet skal av en stor apelsin
3 msk granatäppelkärnor
lite salt
Så här gör du:
Pajen:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda, mjöl, socker, smör och en nypa salt i matberedaren till dess att konsistensen påminner om brödbitar. Lägg i ägget och mjälken och köt matberedaren till dess att du har konsistesen av en deg. Om nödvändigt häll i lite kallt vatten.
Slå in i platsfolie och lägg i kylskåp minst 30 minuter.
Lägg därefter degen på bakbordet och kavla ut den till en cirkel av ett mynts tjocklek.
Tryck ner degen i en pajform och var noga med att trycka in degen i hörnen. Gör små hål med en gaffel över hela botten.
Täck pajformen med aluminiumfolie och baka i ugnen i 20 minuter. Ta bort folien och låt baka ytterligare 8-10 minuter till dess att pajen får färg.
Ta ur ugnen och låt svalna.
Till fyllningen:
Blanda samman smör, socker och grädde på låg värme i en kastrull. Lägg i en nypa salt. När smör och grädde blandats och smöret smällt fullständigt lägger du i choklad och apelsinskal. Rör konstant till dess att konsistensen är helt jämn.
Häll fyllningen i pajformen. Strö över granatäppelkärnor. Låt stå i rumstemperatur minst två timmar för att sätta sig. Strö gärna lite pudersocker över. Servera och skär tårtbitar.