- Vinklubben Tre Kronor - https://www.trekronorvin.se - Skriv ut recept Skriv ut recept

Gratinerade kycklingbröst med balsamicosås

God och vacker mat som passar både till vardags och till fest.
Detta behöver du till fyra:
4 stora kycklingbröstfiléer
2 mogna bifftomater, skivade
2 stora rödlökar, skalade och skivade
1 dl pressade blad av färsk basilika
3 tsk torr oregano
1 dl olivolja + olja att steka kycklingen
1/2 dl balsamvinäger
salt och peppar efter smak
5 dl riven mozzarella
Finhackad persilja
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Salta och peppra kycklingen runt om. Stek i het stekpanna till dess att kycklingen fått fin färg runt om. Ta därefter kycklingen av värmen.
Blanda olja och vinäger i en kastrull och låt koka upp under kraftig omrörning.
Häll oljan och balsamvinägern i en stor ugnsfast form. Salta och peppra.
Lägg kycklingfiléerna i fatet på oljan.
Placera tomatskivorna på kycklingen. . Lägg rödlöksskivorna över tomaterna.
Strö basilikan över tomaterna. Strö oreganon över kycklingen.
Strö den rivna osten över kycklingen.
Placera mitt i ugnen. Låt baka i 30 minuter eller till dess att osten fått fin färg. Låt vila ca fem minuter innan serveringen. Servera kycklingfilén med en sås på körsbärstomater och olja/vinäger. Strö över finhackad persilja.