- Vinklubben Tre Kronor - https://www.trekronorvin.se - Skriv ut recept Skriv ut recept

Grön sparrismousse

Det här gör du på grön sparris, som du hittar hela året numera. Det är en fin förrätt. Om  du vill kan du servera med några nyskalade räkor och en klick löjrom eller bara några korn stenbitsrom. Då blir det festmat på riktigt.
Detta behöver du till fyra:
400 g Grön sparris
1 tesked balsamicovinäger
1  Gul lök
Salt, peppar
3 Ägg
1 1/2 dl Vispgrädde
Salt och peppar efter smak
Gör så här:
Koka sparrisen i saltat vatten med vinägern. Finhacka löken och låt den mjukna i smör. Kör avsvalnad sparris och lök, salt och peppar till en slät puré i matberedare eller mixer. Tillsätt äggen och kör några varv till. Vispa grädden och vänd ner den. Smaka av med salt och peppar.  Fyll några vackra glas med sparrispurén och lägg folie över. Grädda i vattenbad i 35-40 min. Servera med en klick stenbitsrom och ett kryddblad.