Enkel husmanskost som blir en fin vardagsmiddag eller en utmärkt vickning. Kan förberedas och bara lagas ut innan den ska ätas.
Detta behöver du till fyra:
8 stora smakrika korvar
3 matskedar smör
2 stora gula lökar, finhackade
3 vitlöksklyftor finhackade
1 matsked koncentrerad oxfond
1 tesked neskaffepulver
1 liter småtärnad skalad rå potatis
8 ägg
4 dl grädde
2 matskedar dijon senap
1 tesked dragon
4 dl ströbröd
2 dl riven cheddarost
2 dl riven parmesan
salt och svartpeppar efter smak.
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i lök, och vitlök och stek den genomskinlig.
Lägg i den tärnade potatisen och låt steka under tio minuter där du rör om då och då. Ta bort lök och potatisröran från stekpannan.
Dela korvarna i bitar och stek dem så att de får färg i samma stekpanna.
Blanda i en stor skål ägg, grädde, fond, senap, dragon och neskaffe. Smaka av med salt och peppar.
Smörj en stor ugnsfast form. Lägg därefter i botten potatisblandningen. Strö över ströbrödet. Fördela korvarna. Häll över äggblandningen. Strö sist över den rivna osten.
Baka mitt i ugnen i 25 minuter. Servera med lite färsk ruccola sallad på toppen.