En liten läckerhet, som uppskattas lika mycket av unga som gamla och som blivit vår och andras favorit.
detta behöver du till fyra:
Fettucini eller din favoritpasta efter aptit
75 g smör
1 stor gul lök, finhackad
4 vitlöksklyftor, hackade
200 g färskost av typ Philadelphia
2 msk koncentrerad grönsaksfond
2 msk pressad citron
3 dl grädde
1 msk rivet citronskal
2 dl riven Parmesan
1 dl finhackade soltorkade tomater i olja
400 g laxfilé, finhackad
salt och peppar efter smak
Så här gör du;
Koka upp vatten med salt i enstor kastrull för pastan.
Medan det kokar upp smälter du smöret i en stor stekpanna. När det blivit varmt lägger du i löken och steker den 4-5 minuter så att den blir mjuk. Lägg i vitlöken plus de soltorkade tomaterna och låt det koka samman en dryg minut.
Lägg i citronen, fonden och koka samman. Lägg i färskosten och låt den smälta medan du rör om.
Rör ner grädden och låt det koka samman. Lägg i laxbitarna. Låt det fortsätta sjuda medan du kokar pastan enligt instruktionerna.
När pastan är klar häller du av vattnet och låter den ånga torr.
Rör ner parmesan och citronskal i såsen och smaka av med salt och peppar.
Häll samman pastan och såsen i kastrullen och blanda samman. Låt pastan suga upp smakerna under någon minut och servera sedan direkt