- Vinklubben Tre Kronor - https://www.trekronorvin.se - Skriv ut recept Skriv ut recept

Panerad kummel med pepparrotspotatis

Härlig husmanskost med en twist. Lätt att laga.

Detta behöver du till fyra:
4 stora kummelfiléer
2 ägg, vispade
2 dl mjöl
2 dl pankoströ, som du finkört i matberedaren så att den blir mindre grov (alternativt ta vanligt ströbröd)
1 msk mjöl
100 g smör att steka i
salt och peppar
2 kg mjölig potatis, skalad
100 g smör till moset
1 dl mjölk
2 msk riven pepparrot
2 salladslökar, finhackade
Citron till serveringen.

Så här gör du:
Koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och mosa tillsammans med smöret. Häll i grädden och lägg i pepparroten och blanda samman. Smaka av med salt och peppar. Spara under lock.
Hetta upp olja och smör i en stekpanna.
Vänd fisken i mjöl, därefter i ägg och sedan i brödet. Lägg i stekpannan och salta och peppra. Stek ca 3 minuter per sida.
Servera direkt när fisken är klar med en sked av moset. Strö över salladslök. Servera citron vid sidan och pressa gärna på färsk citron när fisken är nystekt.