- Vinklubben Tre Kronor - https://www.trekronorvin.se - Skriv ut recept Skriv ut recept

Pasta med pesto och kyckling

Väldigt väldigt gott. Dessutom sprids en förförisk doft redan när du lagar din pesto. Ett måste att bjuda på.
Detta behöver du till fyra:
2 dl färska basilikablad
2 dl parmesan, till flera saker
3 matskedar pinjenötter, rostade i torr stekpanna tills de blir bruna
2 vitlöksklyftor, skalade
1 tesked salt
1/2 tesked svartpeppar
3/4 dl olivolja
1 1/2 dl vispgrädde
2 matskedar smör
Fettuccini pasta efter aptit
Kycklingfiléer att steka med salt och peppar
Så här gör du:
Stek kycklingen så att den blir genomstekt och får fin färg, salta och peppra och håll den varm i metallfolie.
Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen i saltat vatten.
Lägg basilikabladen, de rostade pinjenötterna, vitlöken och salt och peppar i en matberedare. Strata maskinen och häll samtidigt långsamt i olivoljan. Stanna när det blandats helt.
Häll grädden i en kastrull på medelvärme. När grädden är varm lägg i smöret. När det sjuder lägg i basilikablandningen och rör om ordentligt. Låt sjuda 2-3 minuter. Ta av värmen och riv i den sista parmesanen.
Häll vattnet av pastan och låt den ånga bort i en minut. Lägg sedan pastan i såsen och vänd om under en minut.
Servera direkt och toppa med några skivor av den stekta kycklingen.