Ett litet tilltugg till Champagnen, som kan vara en förrätt eller ett tillbehör till kött eller fisk också. Lätt att laga och smakar fint.
Detta behöver du till fyra:
3 matskedar olivolja
2 matskedar smör
1 stor gul lök skuren i lövtunna skivor
1/2 kg palsternackor
Det vita från en stor purjolök, finhackat
2 ägg
3 matskedar vetemjöl
Creme Fraiche till serveringen
salt och peppar
Så här gör du:
Smält en matsked smör med 1mtsked olja i en stekpanna. Stek löken mjuk och gyllenbrun under omrörning. Det tar va 20 minuter. Salta och peppra löken. Sätt åt sidan.
Koka upp saltat vatten och koka palsternackorna i tre minuter. Skölj sedan direkt i kallt vatten. Riv palternackorna till tunna strimlor på ett rivjärn eller en mandolin. Blanda samman purjolök, palsternacka och ägg i en skål. Salta och peppra. Rör ner mjölet.
Smält resterande smör med oljan i en stekpanna. Forma palsternackblandningen till små plättar. Stek på medelvärme 5-6 minuter per sida så att plättarna får gyllenbrun färg.
Servera med en generös sked creme fraiche och placera lite av den glacerade löken på Creme Fraichen.