Detta är ett utmärkt recept på provencalskt lamm som du gör på ett lite annorlunda sätt med vitt vin. Men gott blir det.
Detta behöver du till 4:
8 hg benfri lammstek skuret i ca 5 cm tärningar
1 dl vetemjöl
1 matsked olivolja
2 stora gula lök, skalade och skurna i klyftor
4 vitlöksklyftor skalade och finhackade
2 morötter, skurna i bitar
2 dl tomater som du skållat, skalat, tagit bort kärnorna ur och hackat
1 liten röd paprika hackad och utan frön
2 matsked tomatpuré
4 dl vitt vin
3 dl skivade färska champinjoner
1 matsked färsk rosmarin
svartpeppar
salt
Så här gör du:
Blanda mjölet med lite svartpeppar
Hetta upp oljan i stor gryta.
Vänd lammköttet i mjölet
Stek på hög värme i en stor gryta och få färg på köttet.
Ta köttet ur grytan.
Lägg i löken och vitlöken i grytan, sänk värmen och låt bli uppmjukad. Tillsätt tomater, tomatpuré, paprika, morötter och rosmarin. Låt koka samman. Lägg i vitt vin och champinjoner. Låt koka upp och tillsätt sedan det stekta köttet. Låt koka i 45 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar.
Servera med potatisgratäng eller grovt ris och en grön sallad.