- Vinklubben Tre Kronor - https://www.trekronorvin.se - Skriv ut recept Skriv ut recept

Rödbetsrisotto med ruccola och fetaost

Detta är en lika läcker vegetarisk sätt som det är ett tillbehör till grillat kött eller fisk, eller som en fin liten förrätt eller något vackert på den fina buffén. Inte svårt att laga och mycket bra mat, inte minst till rätt viner.

Detta behöver du:
1/2 dl smör
4 små skalade och tärnade kokta rödbetor
3 dl hackad gul lök
1 dl vitt vin
2 dl arborio ris
7 dl färdig kyckling fond
1 matsked balsamicovinäger
3 dl ruccolasallad
2 dl tärnad fetaost
salt och peppar efter smak

Så här gör du:
Smält smöret i en stor tjockbottnad kastrull eller gryta. Lägg i löken och låt den bli genomskinlig. Lägg i rödbetstärningarna. Rör runt och låt sjuda ca 2 minuter. Rör ner riset. Blanda samman och rör ner vinet. Häll i vinägern och rör runt. Spä i omgångar med fonden under omrörning i 25 minuter. Därefter rör du ner den tärnade fetaosten. Smaka av med salt och peppar.  Rör runt så att osten börjar smälta. Servera på tallrik och lägg över ruccolasallad.