- Vinklubben Tre Kronor - https://www.trekronorvin.se - Skriv ut recept Skriv ut recept

Rostbiffsallad med pepparrot

God och matig sallad som kan vara en huvudrätt eller förrätt.
Detta behöver du till fyra:
400 g skivad kall rostbiff
1/2 l brödtärningar från dagsgammalt bröd utan kanter (torrt men inte hårt)
1/2 kg körsbärstomater skurna i mindre bitar
2 matskedar färsk timjan
1 rödlök, skalad och skuren i lövtunna skivor
1 vitlöksklyfta, pressad
3 finhackade ansjovisfiléer
blandad grön sallad

1/2 dl olivolja
2 matskedar fint riven pepparrot
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Lägg brödtärningarna i en stor skål med sallad,  tomater, timjan, lök, vitlök, olivolja, pepparrot, och ansjovis. Salta och peppra och blanda samman. Lägg i rostbiffen, blanda salladen igen och servera på tallrik.