En lite fruktigare variant på en grekisk sallad som fungerar utmärkt för sig själv och lysande som tillbehör till din kyckling eller rökta lax.
Detta behöver du till fyra personer:
2 röda äpplen
1 tesked socker
1 purjolök
1/2 gurka
16 körsbärstomater
1 dl hackade soltorkade tomater
2 dl hela svarta oliver utan kärnor
2 dl fetaost i tärningar
1 dl hackad gräslök
2 matskedar olivolja
1 matsked balsamvinäger
1 tesked finhackad rosmarin
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Koka upp vatten i en kastrull och lägg i sockret.
Skala, klyfta och kärna ur äpplena. Lägg klyftorna i det kokande vattnet och låt koka 2 minuter. Lägg klyftorna direkt i iskallt vatten.
Halvera körsbärstomaterna. Blanda samma olja, vinäger och rosmarin och smaka av med salt och peppar. Hacka gurkan i små bitar.
Blanda all aingredienserna i en stor skål och häll över och vänd ner dressingen. Servera.