- Vinklubben Tre Kronor - https://www.trekronorvin.se - Skriv ut recept Skriv ut recept

Torskrullader på spenat med kapris

En trevlig kombination av ”kött” och fisk. Kaprisen ger en skön liten piff på anrättningen.
Detta behöver du till fyra:
600 g torsk i portionsbitar (helst torskrygg) utan skinn och ben
4 stora skivor parmaskinka eller annan tunt skuren skinka, som är torkad
2 vitlöksklyftor, finhackade
3 msk smör
1 liter färsk spenat
3 msk kapris
1 msk rivet citronskal
2 msk pressad citron
Salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Sätt ugnen på 125 grader.
Ta ut torsken i rumstemperatur en halv timma innan du ska laga maten.
Torka torskbitarna helt torra med lite hushållspapper. Salts och peppra dem runt om.
Rulla in torskbitarna i skinkan.
Smält smöret i en stor stekpanna på medelvärme. Stek fiskrulladerna i smöret fem minuter och vänd dem sedan och stek lika länge på andra sidan.
Lägg rullarna på ett galler i ugnen så att de inte mjuknar på undersidan. Låt stekpannan vara som den är utan rengöring. Lägg i vitlök, pressad citron och kapris. åt det steka samman i ett par minuter Vänd ner spenaten och låt den stekas under omrörning i fem minuter. Salta och peppra.
Lägg upp spenaten på tallrikar. Ta fisken ur ugnen och placera den på spenaten. Strö över rivet citronskal. Servera direkt.